søndag 5. august 2018

Legend of the Five Rings (måned 1): Way of the Crab

Her er det virkerlig ikke mye å skrive som oppstart... Man kan rett og slett si det er nå jeg i praksis starter med spillet, siden jeg har brukt 3 runder på å lære meg reglene sånn halvveis. Og funnet ut av favorittklanen i dette spillet er den samme som i RPGet jeg egentlig kjenner settingen fra; The Crab.For å systematisere denne loggen litt også, blir det funderinger om casual og competitive play det vil dreie seg om.


Casual Play

Halve sjarmen med LCGer over CCGer er man relativt enkelt kan lage en bunke decks man kan ha tilgjengelig for spill. Har hatt litt logistikkproblemer med å kunne oppbevare alle deckene, men har nå fått tak i nok deckboxes til at det går greit med 5/7 klaner. Har spilt 3 runder før loggen starta mot en kompis som var villig til å spille; de to første var veldig jevne. Men før den tredje gikk vi bort fra å spille med en-core decks (crane vs lion), og da måtte jeg bevisst lage decksa. Og via det måtte jeg sjekke noen regler og ideer via Youtube-videoer... Og plutselig satt jeg med masse tanker, planer og ideer fra å ha sett 20 minutter tilsammen med youtube-snutter. Forskjellen ble plutselig enorm, selv om jeg spilte med decket som ikke fikk noen av de nøytrale power picksa. Dette er jo alltid en fare når en person har spillet og den andre bare ubevisst spiller litt i hytt og pine. Så vet ikke hvor interessant det er for noen av oss å spille særlig mye av det hvis det gapet bare blir større.

Planen er vel å lage decks til 6 av klanene (bortsett fra Crab) uten å splashe kort og bruke keeper/element-greiene. Så jeg kan prøve å få til spill hvis muligheten byr seg; vet om i alle fall en som har vist litt interesse for å prøve.


Competitive Play

Har ikke spilt noe bortsett fra de casual lær-reglene-rundene; men har funnet ut at Outland har organiserte L5R dager. Og da er det vel som all annen PUGing; det er ganske hårda bud. Så planen er å lage et Crab deck med splash og keeper/element-greiene og dukke opp der for hovedmålet å spille en gang i måneden. Og hvis jeg får til casual play kan jeg droppe det. Så det første jeg må få gjort er å lage et seriøst Crab deck så jeg er klar for spill...

Ingen kommentarer: